Dele opp faktura fra Lab1!

Intoleranse mot mat eller Matoverfølsomhet

Publisert 05/04/2019

Intoleranse mot mat eller Matoverfølsomhet

En slik situasjon er ganske vanlig fordi proteiner i hveten inneholder både gluten og andre hvete-spesifikke proteiner. Gluten er ikke vannløselig, det løses kun opp i alkohol, så for å teste for gluten alene kreves en ekstra analyse. Analysen for IgG Gluten inneholder ikke de vannløselige proteinene i hveten. På samme måte vil ikke IgG Hvete være rettet mot gluten. Så dette er to helt forskjellige testresultater og det er mulig å være immunologisk følsom for den ene eller den andre eller for begge to. I det første tilfellet, er bare et resultat (IgG Gluten eller IgG Hvete) positivt og i det andre tilfellet vil både hvete og gluten IgG være positive.

Ler mer om Reaksjoner på mat

I vår studie ved Sykehuset Innlandet, påviste vi en signifikant korrelasjon mellom pasienter med stoffskiftesykdom og IgG Hvete (p=0,04), mens korrelasjonen var ikke signifikant for IgG Gluten (p=0,07). Vi fant også samtidig en høysignifikant korrelasjon mellom stoffskiftesykdom og selvopplevd hveteintoleranse (p=0,014). Funnene våre bør man forske mer på. 

Les mer om Matoverfølsomhet/sensitivitet analyser

Ofte stilte spørsmål

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de siste nyhetene og 10% rabatt på din første nettbestilling

Vi bryr oss om beskyttelsen av dataene dine. Les vår Personvernerklæring.

Contact us

Kontaktinformasjon

Besøksadresse: Elias Smiths vei 10, inngang D, 2. etg, 1337 Sandvika

Postadresse: Postboks 81. 1300 Sandvika

Phone number
21 06 35 50
Email
firmapost@lab1.no

Prøvetaking

Man, tirs, tors: kl 8.15 – 14.00

Ons: kl 9.00 – 14.00

Fre: kl 8.15 – 12.00

Telefontid

Man - fre: kl 9.00 – 12.00

Lunsj: kl 12.00 – 13.00

Send oss en melding

Valgfri
Maks. 250 tegn

Få en gratis veiledning Les mer